• 0_GR.jpg
  • 1_GR.jpg
  • 2_GR.jpg
  • 3_GR.jpg
  • 4_GR.jpg
  • 5_GR.jpg
  • 6_GR.jpg

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ποιά είναι τα οφέλη των αντλιών θερμότητας σε σχέση με άλλα μέσα θέρμανησης;
Οι αντλίες θερμότητας είναι οικονομικές και οικολογικές. Με βαθμό αποδοτικότητας (COP – Coefficient of Performance)  έως 5, οι αντλίες θερμότητας αποδίδουν μέχρι και 5 φορές περισσότερη θερμότητα από τα άλλα μέσα θέρμανσης. Επιπλέον, μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για όλη τη διάρκεια του χρόνου για τη θέρμανση ή την ψύξη του χώρου.

Οι αντλίες θερμότητας είναι ασφαλείς και έτσι δε θέτουν σε κίνδυνο παιδιά ή ηλικιωμένους.

Έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και χρησιμοποιούν ψυκτικά μέσα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Τέλος, η τοποθέτηση είναι εύκολη όπως και η λειτουργία τους.


Τι θα κερδίσω αν βάλω αντλία θερμότητας;

Ένα ακίνητο 100 τμ γλιτώνει περίπου 1.800€ - 2.000€ ετησίως.


Θα μου ζεστάνει το σπίτι;

Βεβαίως, γι' αυτό άλλωστε θα κάνουμε μηχανολογική μελέτη. Πάντως να επισημάνουμε εδώ ότι η θερμοκρασία εξόδου του νερού είναι έως 80⁰C, κάτι που κάνει τα μηχανήματά μας μοναδικά στην αγορά.


Μπορώ να χρησιμοποιήσω την αντλία θερμότητας για να ζεστάνω νερό;

Βεβαίως! Έχει 3-way βαλβίδα για να συνδεθεί με ηλιακό θερμοσίφωνο ή boiler και έτσι να έχετε ζεστό νερό χειμώνα-καλοκαίρι.


Τι μέγεθος αντλίας θερμότητας χρειάζομαι;

Κάθε χώρος, είτε οικίας, είτε εργασίας, είναι μοναδικός. Αυτό σημαίνει, ότι το κάθε έργο είναι επίσης μοναδικό με διαφορετικές προδιαγραφές και απαιτήσεις σχεδιασμού. Είναι απαραίτητο να εκπονηθεί μία λεπτομερής μελέτη του χώρου σας, που να περιλαμβάνει ένα σωστό υπολογισμό της θερμότητας που χρειάζεται να παράγεται από το σύστημα το χειμώνα, και της ψύξης που χρειάζεται το καλοκαίρι.

Στην AQUATHERMAL οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της εταιρίας αναλαμβάνουν τη μελέτη του χώρου σας εντελώς δωρεάν.


Τι λαμβάνεται υπόψη όταν ορίζεται το μέγεθος της αντλίας θερμότητας που είναι κατάλληλη για το ακίνητό σας;

Η ποσότητα θερμικής ενέργειας που απαιτείται για το χώρο σας επηρεάζεται από τυχόν απώλειες θερμότητας που γίνονται από πόρτες, παράθυρα και στέγες. Η καλή μόνωση μειώνει τις απώλειες, και ως εκ τούτου χρειάζεται μια μικρότερη αντλία θερμότητας. Επίσης, τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας.


Χρειάζεται πολύς χώρος για την εγκατάσταση; Είναι αισθητικά ωραία;

Όχι δεν χρειάζεται μεγάλος χώρος. Έχουν ίδιο σχεδόν μέγεθος με μια μονάδα κλιματισμού. Οι αντλίες θερμότητας τοποθετούνται εξωτερικά σε κάποια διακριτική θέση, έτσι ώστε να μην «επιβάλλονται» στο χώρο σας αλλά πάντα όσο πιο κοντά στο λεβητοστάσιο.


Η τοποθέτηση θα επηρεάσει την υπάρχουσα δομή του κτιρίου μου ή το υπάρχον σύστημα θέρμανσης που έχω;

Οι τοποθετήσεις των μονάδων είναι εύκολες και δεν επηρεάζουν καθόλου την υπάρχουσα δομή του κτιρίου σας. Επίσης εύκολα τοποθετούνται στο υπάρχον σύστημα θέρμανσής σας χωρίς δύσκολες τροποποιήσεις.


Θα χρειασθεί να αλλάξω σώματα;

Όχι. Δουλεύει στο υπάρχον σύστημα θέρμανσης του ακινήτου.


Τι είδους αντλίες υπάρχουν;

Τα είδη αντλιών θερμότητας περιλαμβάνουν:

Σύστημα «Monoblock» / Σύστημα «Split»

Οι αντλίες θερμότητας κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες ανάλογα από πού αντλούν τη θερμότητα και πού τη μεταφέρουν. Οι πιο κοινές αντλίες για οικιακή χρήση είναι οι:

-αέρα-νερού: αντλούν θερμότητα από την ατμόσφαιρα και ζεσταίνουν νερό που μετά κυκλοφορεί σε ένα σύστημα θέρμανσης για να ζεστάνει κάποια θερμαντικά σώματα (καλοριφέρ)

-αέρα-αέρα: αντλούν θερμότητα από την ατμόσφαιρα και αποδίδουν θερμό ή κρύο αέρα, όπως για παράδειγμα ένα συνηθισμένο κλιματιστικό

Υπάρχουν αντλίες που λειτουργούν μόνο για θέρμανση και άλλες που παρέχουν και θέρμανση και ψύξη. Άλλες αντλίες μπορούν να αντλήσουν θερμότητα από το έδαφος — γεωθερμικές - ή από υπόγεια ύδατα.


Χρειάζομαι μονοφασικό ή τριφασικό ρεύμα;

Οι αντλίες θερμότητας της AQUATHERMAL δουλεύουν με μονοφασικό και τριφασικό ρεύμα.


Πόσο θόρυβο κάνουν οι αντλίες θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας είναι σχεδόν αθόρυβες.


Θα δουλεύει συνέχεια;

Όχι. Είναι inverter μηχανήματα και θα λειτουργούν όσο χρειάζεται για να συντηρούν το σπίτι στην θερμοκρασία που του έχουμε ζητήσει.


Οι αντλίες θερμότητας είναι αξιόπιστες;

Ναι. Η τεχνολογία τους έχει δοκιμαστεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν την παρόμοια τεχνολογία που χρησιμοποιεί ένα ψυγείο.


Υπάρχει γραπτή εγγύηση;

Έχει 3 χρόνια γραπτή εγγύηση καλής λειτουργίας.


Πόσο κοστίζει να αγοράσω και να τοποθετήσω μια αντλία θερμότητας;

Επικοινωνήστε μαζί μας για μία δωρεάν μελέτη του χώρου σας και για μια εκπόνηση προσφοράς. Η κάθε οικονομική και τεχνική προσφορά προσαρμόζεται στις δικές σας συγκεκριμένες προδιαγραφές.


Οι αντλίες θερμότητας δημιουργούν αποπνικτικό περιβάλλον;

Όχι επειδή δεν καίνε το οξυγόνο αλλά χρησιμοποιούν τη δύναμη του αέρα.


Πόση ώρα κρατάει η μελέτη του χώρου σας;
Περίπου μισή ώρα. Εξαρτάται στο μέγεθος του ακινήτου. Σε λίγες μέρες θα έχετε την τεχνικοοικονομική προσφορά της AQUATHERMAL σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου σας.